Michel van Schie ontvangt de eerste Humble Heroes Award

Sessiemuzikant Michel van Schie heeft de Humble Heroes Award ontvangen uit handen van Marco Borsato. Van Schie ontvangt de award vanwege zijn grote verdiensten voor de Nederlandse muziek. Hij speelde met talloze artiesten, waaronder Anouk, Candy Dulfer en Trijntje Oosterhuis en is één van de vele sessiemuzikanten die een belangrijke stempel op de Nederlandse muziek hebben gedrukt maar die eigenlijk nooit in de spotlights staan. De Humble Heroes Award is een initiatief van Dutch performers House.
Dutch Performers House haalt sessiemuzikanten uit de schaduw van de sterren in de YouTube-serie ‘humble heroes’ tijdens een eenmalige studiosessie die volledig naar eigen inzicht is ingevuld. De eerste editie met vocalist/saxofonist Lodewijk van Gorp kun je hier bekijken.

Marco Borsato over de Humble Heroes Award

“Sessiemuzikanten hebben een sleutelfunctie bij het tot stand komen van grote hits, maar blijven helaas vaak in de schaduw. Michiel van Schie is een icoon onder bassisten, maar voor het grote publiek is hij tot dusver onbekend gebleven. Terwijl hij op meer dan vijfhonderd albums meewerkte, van Anouk tot Alain Clark, van Ilse DeLange tot Trijntje Oosterhuis”.

(Foto: Richard Tas)