Gouden Notekraker 2018 naar Magda Mendes

Singer/songwriter Magda Mendes is de winnares van de Gouden Notekraker 2018, de prijs van uitvoerende kunstenaars voor uitvoerende kunstenaars. Bij Sena aangesloten collega-artiesten kenden de Zilveren Notekraker, een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent, toe aan singer/songwriter Nina June. Sessiemusicus Michel van Schie, één van Nederlands beste en meest gevraagde bassisten, won de allereerste humble heroes award. De winnaars namen hun prijs maandagavond in de bomvolle poptempel Paradiso in ontvangst.
Magda Mendes – winnares Gouden Notekraker 2018
Magda Mendes, geboren en getogen in Portugal, woont sinds vijftien jaar in Nederland.
Voor haar album Oliveiras schreef ze samen met Ward Veenstra liedjes die stem geven aan verhalen van het Portugese platteland. De liedjes beschrijven een streek die recentelijk vaak het nieuws haalde doordat het geteisterd werd door diverse bosbranden. Een vergeten gebied waarvan de geschiedenis in rook dreigt op te gaan.

(Foto’s: Richard Tas, Eelkje Colmjon)