Talentvolle muzikanten kunnen zich via njjo.nl inschrijven voor het Nationaal Jeugd Jazz Orkest 2019/2020 o.l.v. zanger en pianist Ruben Hein.

Talentvolle, jonge muzikanten tot maximaal 26 jaar kunnen zich vanaf 1 december tot 1 maart 2019 voor het NJJO 2019/2020 aanmelden via het inschrijfformulier op de website: www.njjo.nl. Onder leiding van Ruben Hein doorlopen de geselecteerde 18 topmusici een coaching traject dat gekoppeld wordt aan optredens en diverse nationale en internationale samenwerkingsprojecten. Vanaf mei 2019 gaat het orkest op tournee met een nieuw, door Hein op maat gecomponeerd en gearrangeerd, programma waarbij hij zelf ook als vocalist/solist zal optreden. De ervaring die de startende professionals hiermee opdoen geeft een boost aan hun verdere muzikale, creatieve en maatschappelijke carrière.

Ruben Hein

Pianist, componist en zanger Ruben Hein wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem, zijn soulvolle jazzy popsongs en zijn eigenzinnige pianospel. Zijn muzikale ontwikkeling bracht hem vanaf zijn op Blue Note verschenen debuut langs verschillende genres, stijlen en samenwerkingen met (inter)nationale grootheden. Het leidde hem naar successen, onderscheidingen, awards, veelgeprezen albums, uitverkochte shows en projecten met o.m. Hans Teeuwen en New Cool Collective. Hij verzorgde voorprogramma’s van o.a. Robin Gibb, Seal, Tom Jones en Simply Red.
In het voorjaar van 2018 bracht Ruben Hein zijn album ‘Groundwork Rising’ uit.
Naar de website

Eerdere artistieke leiders van het NJJO waren: Anton Goudsmit, Martin Fondse, Eric Vloeimans, Benjamin Herman en Peter Guidi.
Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest is een project van Stichting Jazz in Actie (JA) die werd opgericht door de Nederlandse Toonkunstenaarsbond (Ntb).

Stichting JA mobiliseert en ondersteunt de spelers binnen het Nederlandse jazzveld (musici, instellingen, podia, conservatoria, festivals en andere jazzinitiatieven) bij het uitvoeren van onderscheidende activiteiten. Uitgangspunt is de bevordering van de professionele en artistieke ontwikkeling van de Nederlandse jazzmusici.
Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van onder meer de partners Sena Performers en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Voor meer informatie: www.njjo.nl