John Petrucci ontvangt de Sena Performers European Guitar Award 2019

De Amerikaanse gitarist John Petrucci is de winnaar van de Sena Performers European Guitar Award 2019. Petrucci is de gitarist en leider van Dream Theater, de beroemdste symfonische rockband ter wereld. Op maandag 24 juni komt hij hoogstpersoonlijk de oeuvreprijs ophalen in Gebouw-T in Bergen op Zoom.
Petrucci treedt deze avond ook op.

John Petrucci

Petrucci wordt in de wereld van de metal- en progressieve rock gezien als een absolute grootheid. De nu 51-jarige Amerikaan groeide op in New York en is een veelzijdig gitarist, wereldwijd geroemd om zijn snelheid en complexe solo’s. Zijn naam prijkt steevast op de hoogste plekken bij verkiezingen van ‘beste gitaristen’. Petrucci stond aan de wieg van Dream Theater, een van de bekendste en meest succesvolle bands in het genre progressieve metal. In 1992 brak Petrucci met zijn band Dream Theater internationaal door met het album Images and Words. Distance Over Time, het veertiende en meest recente album van Dream Theater dat eerder dit jaar verscheen, kwam vanuit het niets binnen op de derde plek in de albumcharts van Nederland. In Duitsland bereikte het zelfs de eerste plaats.

De SEGA Award

De Sena Perfomers European Guitar Award (SEGA) wordt ondersteund door Dutch Performers House/Sena Performers. De award wordt uitgereikt aan een (inter)nationale artiest die zijn sporen heeft verdiend binnen het (inter)nationale popcircuit en een inspirerende bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de elektrische gitaar.

Programma Awardshow

Traditiegetrouw belooft het een bijzondere avond te worden. Voorafgaand aan John Petrucci treden onder andere op: Pablo van de Poel (DeWolff), Eric Vaarzon Morel, Adrian Vandenberg, Joe Tal (Textures), Dany Lademacher & Wild Romance en Jan Akkerman.

Datum: 24 juni 2019
Tijd: 20.30 uur | deur open: 19.30 uur
Locatie: Gebouw-T, Bergen op Zoom