My Baby wint de Gouden Notekraker 2019

Foto: Richard Tas

My Baby wint de Gouden Notekraker 2019, Zilveren Notekraker voor LUWTEN, Humble Hero Award voor Martijn van Agt

Het trio MY BABY is de winnaar van de Gouden Notekraker 2019, de prijs die na voordracht en selectie door collega’s wordt uitgereikt aan de artiest/band met de meest bijzondere en invloedrijke live-prestaties. Bij Sena aangesloten muzikanten en producenten kenden samen met leden van de 100-jarige muzikantenvakbond Ntb ook een Zilveren Notekraker toe aan nieuwkomer en smaakmaker LUWTEN.

De winnaars ontvingen ieder het Gouden/Zilveren Notekraker-speldje en een bedrag van € 5000 uit het Sena Performers Muziekproductiefonds.
Gitarist Martijn van Agt, één van Nederlands beste en meest verdienstelijke sessiemuzikanten, won de Humble Hero Award. De Award is een kunstwerk van drummer/beeldend kunstenaar Han Bennink en een prijs van € 5.000,– uit het Sena Performers Muziekproductiefonds. De winnaars namen hun prijs op 24 september in ontvangst in de bomvolle poptempel Paradiso. De presentatie was in handen van Eric Corton. Eerdere winnaars van de Gouden Notekraker zijn onder meer De Staat, BLØF, Racoon, Ilse DeLange, Douwe Bob, Golden Earring, Caro Emerald en Herman van Veen.

MY BABY – Winnaar Gouden Notekraker 2019

De Nederlands-Australische band MY BABY staat sinds 2012 voor een ongekend (live) succes met hun karakteristieke ‘door roots gedreven hypnotische dance of psychedelische blues-trance rave’, gespeeld op gitaren en drums zonder gebruik van computers of samples.
De band schitterde inmiddels op internationaal gerenommeerde festivals als Glastonbury (VK), Isle of Wight (VK), Sziget (HU), Fusion (DE), Exit (RS ), Lowlands (NL) en Pinkpop (NL).

LUWTEN – Winnaar Zilveren Notekraker 2019

Het motto van LUWTEN, de band van singer/songwriter Tessa Douwstra, is eenvoudig: ruimte is de plek. Een plek waar maar één ding er echt toe doet: de wens om iets te creëren dat gisteren niet bestond. Sinds Lowlands 2018 is het hek van de dam en hebben Tessa’s versluierde emoties binnen de door haar en producer Frank Wienk vormgegeven muziek hun weg gevonden naar een steeds enthousiaster publiek.

Martijn van Agt – Winnaar Humble Hero Award 2019

Gitarist en songwriter Martijn van Agt is een veel gevraagd sessiemuzikant. Hij speelde met talloze artiesten, onder wie Ilse DeLange, Anouk en Ricky Koole, maar brengt ook eigen werk uit. Hij is één van de vele sessiemuzikanten die een belangrijke stempel op de Nederlandse popmuziek drukken maar eigenlijk nooit in de spotlights staan. Dutch Performers House haalt deze muzikale ‘influencers’ uit de schaduw van de sterren in de YouTube-serie ‘humble heroes’, een eenmalige studiosessie die volledig naar eigen inzicht door een sessiemusicus wordt ingevuld.

Ilse DeLange over Martijn van Agt:
“Sessiemuzikanten hebben een sleutelfunctie bij het tot stand komen van veel hits and belangrijke albums maar blijven helaas vaak in de schaduw. Martijn van Agt is een icoon onder gitaristen en geweldig om mee te samen werken, maar voor het grote publiek is hij tot dusver onbekend gebleven.”