Inschrijving Dutch Jazz Competition 2020 gestart

Talentvolle Nederlandse jazzgroepen (gemiddelde leeftijd max. 30 jaar) kunnen zich via het aanmeldformulier op www.dutchjazzcompetition.nl tot 1 maart a.s. aanmelden voor de dertiende editie van de tweejaarlijkse Dutch Jazz Competition.

De finale van dit landelijke concours vindt plaats op 11 april 2020 in het Bimhuis  (Amsterdam), voorafgegaan door halve finales op 2 april in TivoliVredenburg (Utrecht) en 4 april in Kantine Walhalla (Rotterdam).

Meedoen aan de Dutch Jazz Competition 2020 betekent kans maken op een uitgebreid prijzenpakket waaronder een geldprijs, programmaspots op relevante festivals en financiële ondersteuning bij het maken van een cd. Naast de award ‘Beste Groep’ die een keuze is van de vakjury, wordt de ‘Publieksprijs’ uitgereikt.

Groepen die willen meedingen naar deze prijzen moeten een formulier invullen en maximaal 2 stukken (waarvan minimaal 1 eigen compositie), een korte biografie en een duidelijk foto aanleveren via www.dutchjazzcompetition.nl.

De ingezonden muziek wordt ‘blindfolded’ beoordeeld door een vakjury van onder meer programmeurs en muziekjournalisten. Acht groepen worden geselecteerd voor de halve finales. Een andere vakjury selecteert vervolgens vier finalisten en de finale jury de winnaar van de award ‘Beste Groep’.