ZomerJazzFiets- beter IETS dan niets

Vanaf 18 oktober 15:00 te zien op www.zjft.nl

Bekijk de trailer op https://youtu.be/93AbYP-eStQ

Op 29 augustus zou , zoals al 33 jaar gebruikelijk op de laatste zaterdag van die maand, de ZomerJazzFietsTour hebben plaatsgevonden. In dit merkwaardige Covid-19 jaar besloot de organisatie 22 van de 30 concerten, 18 locaties, het fietsend publiek en daarmee de F van FietsTour te laten vervallen, maar toch zeker wel IETS te doen! Zie daar de ZomerJazzIetsTour.

Aldus speelden op 29 augustus 4 bands, 3 impro-duo’s en een solist de sterren van de hemel in het kerkje van Oostum, de schuur van Enne-Jansheerd Maarhuizen en het weidse Groninger landschap daar omheen.

Zoals het de ZJFT betaamt was er onder deze optredens weer allerlei nieuws onder de zon. Het was een eer om podium te bieden aan het debuutoptreden van Turkisch Pumpkin (Esat Ekincioglu op bas, Koen Boeijinga sax en Aleksandar Skoric drums). Ronduit indrukwekkend was een aantal van de unieke muzikale ontmoetingen tussen impro-jazzkunstenaars die voor het eerst het genoegen smaakten om met elkaar te spelen.

Dit alles gebeurde (bijna)zonder publiek, maar wel voor een camera. Dat betekent dat een ieder die dat wil nu alsnog gratis kan meegenieten van deze bijzondere editie van het festival dat sinds jaar en dag wordt gemarkeerd  als één van Europa’s leukste jazzfestivals.

Vanaf zondagmiddag 18 oktober publiceert de organisatie wekelijks en in deze volgorde op www.zjft.nl:

 

Zondag 18 oktober om 15:00 uur: film “de Queeste naar Iets” (+- 30 minuten)

Over paden en door sloten meegevoerd op een zoektocht met een merkwaardig rood koffertje. Onderweg krijgt de kijker alvast een voorproefje van alle concerten die op 29 augustus jongstleden hebben plaatsgevonden.

 

Zondag 25 oktober om 15:00 uur: concert Eric Boeren 4tet

Eric Boeren op trompet, Han Bennink op drums, Wilbert de Joode op contrabas en Michael Moore op klarinet en altsax op hun best, op Oostum

 

Zondag  1 november 15:00 uur: dou-improvisatie Steven Kamperman & Esat Ekincioglu

Een indrukwekkende muzikale ontmoeting tussen contrabas en altklarinet in de bedstee….

 

Zondag  8 november 15:00 uur: Concert Wu Wei & Klaas Hekman

Wu Wei en Hekman toveren met sheng, bassaxofoon, fluit en percussie.

 

Zondag  15 november 15:00 uur: Debuutconcert Turkish Pumpkin

Esat Ekincioglu op bas, Koen Boeijinga op sopraansax en altsax en Aleksandar Skoric op drums met een spetterend eerste optreden ooit, in het kerkje van Oostum.

 

Zondag  22 november 15:00 uur: Solo-improvisatie Joost Buis

Dat trombone en wind zo mooi kunnen zijn…

 

Zondag 29 november om 15:00 uur: duo improvisatie Han Bennink & Wilbert de Joode

Een ontmoeting tussen contrabas en drum op een verlaten kerkhof.

 

Zondag 6 december om 15:00 uur: duo improvisatie Meinrad Kneer & Michael Moore

Klarinet en contrabas in het natte gras.

 

Zondag 13 december om 15:00 uur: Concert Bite the Gnatze

Bite the Gnatze swingt in Maarhuizen. Een paar gelukkige vrienden van de ZJFT waren erbij.

Met Paul Pallesen op gitaar en banjo, Steven Kamperman op altklarinet en sopraansax, Alan Purves op drums (en rubber ganzen?!), Frank van Bommel op piano, Meinrad Kneer op contrabas, Michel Duijves op klarinet en basklarinet en Joost Buis op trombone en lapsteel gitaar