Dutch Jazz Competition 13 juni

Deze show wordt live gestreamd op BIMHUIS TV en is te volgen op YouTube en Facebook.

De Dutch Jazz Competition is een landelijk concours dat elke twee jaar een staalkaart presenteert van het beste jazztalent tot gemiddeld 30 jaar. In de uitgestelde finale van 2020 strijden vier formaties om de titel Beste Groep én om de publieksprijs.

Deelnemers aan de Dutch Jazz Competition maken kans op een geldprijs, programmaspots op relevante festivals, waaronder North Sea Jazz Festival, en financiële ondersteuning bij het maken een album.

Onder de eerdere winnaars bevinden zich Kapok (2012), Loran Witteveen Quintet (2014), Xavi Torres Trio (2016) en Sun Mi Hong Quartet (2018). De Dutch Jazz Competition wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Sena Performers, Hendrik Muller Fonds en Kunstenbond/Ntb.