Bevrijdingsfestival Limburg kondigt Sena Performers Clubtour aan

Bevrijdingsfestival Limburg heeft dinsdag de Sena Performers Clubtour aangekondigd. In de zes grotere poppodia van Limburg organiseert de stichting vrijheidsconcerten met een focus op nationaal muzikaal talent. De clubtour gaat op 11 september van start bij Muziekgieterij in Maastricht.

Normaliter wordt de vrijheid gevierd op 5 mei tijdens de bevrijdingsfestivals. Dit jaar gebeurde dat in aangepaste vorm online. “Vrijheid wordt echter niet alleen op 5 mei gevoerd en daarom is er voor dit jaar een extra clubtour opgezet om de vrijheid ook in het najaar samen te vieren”, aldus de organisatie. Met het vooruitzicht dat er in het najaar meer mogelijkheden zijn om in (kleine) groepen fysiek bij elkaar te komen is er daarom gekozen voor het opzetten van de Bevrijdingsfestival Limburg Sena Performers Clubtour.

Sena Performers, een fonds van de rechtenorganisatie voor uitvoerende muzikanten, en Pop in Limburg, de popkoepel van de provincie, maken deze clubtour mogelijk. Samen met hen gaan gaat Bevrijdingsfestival Limburg op tour langs de zes grotere poppodia van Limburg. “In samenwerking met Sena Performers en Pop in Limburg komt er een muzikale mix van talenten op het podium uit onze eigen provincie maar ook nationaal toptalent. Op deze manier geeft Bevrijdingsfestival Limburg de artiesten toch nog een kans om op te treden, waar ze normaal gesproken een plek krijgen op het festival”, aldus de organisatie.

Naast de muzikale invulling staat het vieren van de vrijheid centraal met verhalen van Sara Curfs en geüniformeerde veteranen in samenwerking met Stichting Koepel Veteranen en andere Geüniformeerden Organisaties Limburg (SKVGOL). Niena Bocken van L1 presenteert de Clubtour.

Extra maatregelen
Door de wisselende maatregelen van de afgelopen tijd heeft de organisatie samen met de poppodia besloten om mee te schalen met de dan geldende maatregelen. “Er wordt gehoopt dat er zoveel mogelijk mensen aanwezig mogen zijn en deze te laten genieten van live muziek. Per event wordt gekeken naar de capaciteit die is toegestaan en of het event met vaste zitplaatsen wordt georganiseerd.” De clubtour is gratis te bezoeken. Echter dienen bezoekers zich van tevoren te registeren door het bestellen van een gratis ticket.

Deelnemende poppodia

De Clubtour begint op 11 september bij Muziekgieterij – Maastricht. Daarna vervolgt de Clubtour zijn weg langs:

  • Nieuwe Nor – Heerlen (12 december)
  • Muziekcentrum de Bosuil – Weert (26 september)
  • Poppodium Grenswerk – Venlo (17 oktober)
  • ECI Cultuurfabriek – Roermond (21 november)
  • Poppodium Volt – Sittard (12 december).