Dutch Jazz Release Stages

AMERSFOORT Het Amersfoort World Jazz Festival is dit jaar van 5 tot en met 15 augustus. Van 12 tot en met 15 augustus zijn er optredens op het Lieve Vrouwekerkhof. Naast dit buitenpodium presenteert de organisatie elf dagen lang op Stadspodium de Observant en op cultuurpodium KOSMIK albumrelease concerten van Nederlandse bands.

Muzikanten konden sinds het uitbreken van de covid-pandemie niet of nauwelijks optreden en vele van hen hebben daarom gewerkt aan het schrijven en opnemen van nieuwe muziek. Festivaldirecteur Alexander Beets: ,,We zijn trots dat we een geweldige kans aan Nederlandse musici kunnen bieden die het afgelopen jaar al hun passie, liefde, talent en energie hebben gestoken in nieuw materiaal. Al dat werk verdient een officiële release voor publiek, professionals en media. Wij doen het alleen in het groot met 35 album releases. Zo zijn we ‘The Biggest Album Release Party of the Year’!” Onder deze subtitel valt er te genieten van nieuwe, vaak verrassende, muzikale optredens. Alle albums kwamen tot stand met ondersteuning van een bijdrage van het Sena Muziekproductiefonds. Amersfoort Jazz maakt een selectie uit de, in totaal meer dan honderd, formaties die een toekenning hebben ontvangen.

Al dat werk verdient een officiële release voor publiek