Around The City Festival

Van 9 tot en met 12 september 2021 vindt in Leiden de eerste editie van het gloednieuwe jazzfestival Around the City plaats. Op het festival worden verschillende topmusici uit de jazzwereld geprogrammeerd en wordt de finale van de Leiden Jazz Award gespeeld.

Volgens de organisatie vormt Around the City een podium voor talentvolle professionele jazzmusici die door corona meer dan een jaar nauwelijks hebben kunnen spelen. “Maar het is ook de plek voor jazz- en muziekliefhebbers om samen te komen, te genieten van muziek en elkaar te ontmoeten en te vinden in muziek.” Het Around the City Jazzfestival begint dit jaar nog kleinschalig, maar de ambitie is er om met de vele jazzpodia en reeds gevestigde jazz-evenementen in Leiden één groot festival te organiseren. De eerste editie concentreert zich in de Stadsgehoorzaal en het aan de Catharinahof gelegen Grand Café Van ’t Huis, waar met inachtneming van de coronamaatregelen publiek op anderhalve meter veilig van jazz kan genieten.

Biopartner Leiden Jazz Award

Around the City – Jazzfestival biedt tevens een podium voor de finale van het Biopartner Leiden Jazz Award. Tijdens dit jaarlijkse evenement wordt jong talent gescout en gelanceerd. Tijdens de finale op zaterdagmiddag in het programma van Around the City, zetten tijdens voorrondes zes geselecteerde acts / finalisten zich in om de Biopartner Leiden Jazz Award te winnen. Aan de award is ook een geldprijs van 1.000 euro verbonden. Naast bovengenoemd programma is er op zaterdagmiddag ook het Artvark Saxophone Quartet geprogrammeerd voor kinderen. ’s Avonds spelen in de Grote Zaal verschillende Nederlandse topmusici uit de jazzwereld, waaronder de Saskia Laroo Band en Round Midnight Orchestra.

Op donderdag 9 september vindt de prélude van het festival plaats met een jazzy invulling van Leidse Geluiden met het Ben van den Dungen Quartet in Grand Café Van ’t Huis. Vrijdag 10 september verzorgt een Leidse Allstar band met onder anderen Arto Boyadjian en Johan Plomp een livestream vanuit het Culthuis in De Buurt. Zondag vindt in Grand Café Van ’t Huis de afterparty plaats, met onder anderen Lou Guldemond & band, Ntjam Rosie en Mrs. Hips.