Gouden Notekraker, bijzondere editie 2021

ALTERNATIEVE UITREIKING GOUDEN EN ZILVEREN NOTEKRAKER OP DINSDAG 28 SEPTEMBER IN TIVOLI VREDENBURG

Dit is een tijd waarin we positieve momenten nodig hebben en moeten koesteren wat het Nederlandse livecircuit zo uniek maakt. Daarom vindt er een aangepaste, maar zeker niet minder feestelijke, uitreiking plaats van de Gouden Notekraker op dinsdag 28 september a.s. in Tivoli Vredenburg. In Tivoli Vredenburg zelf is op 28 september slechts een beperkt publiek aanwezig.

Details over de uitreiking zullen via de website en social media worden gecommuniceerd.

Vorig jaar was Eefje de Visser de winnaar terwijl eerdere edities onder meer gewonnen werden door De Staat, BLØF, Racoon, Ilse DeLange, Douwe Bob, Golden Earring en Herman van Veen.

Een bijzondere nieuwkomer en smaakmaker krijgt als aanmoediging van de collega’s de Zilveren Notekraker, zoals vorig jaar Darlyn.

Voor de vierde keer wordt ook een Humble Heroes Award uitgereikt waarmee een invloedrijke sessiemuzikant die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Nederlandse popmuziek in het zonnetje gezet wordt.

De presentatie wordt wederom verzorgd door Jan-Willem Roodbeen (Radio 2).

De Gouden Notekraker is een initiatief van de Nederlandse Toonkunstenaars Bond (Ntb) en wordt georganiseerd door productiehuis Dutch Performers House en Sena.