Klassiek op het Amstelveld

Klassiek op het Amstelveld is een jaarlijks gratis toegankelijk openluchtfestival waarbij het maken en het beleven van klassieke muziek door jeugd centraal staat. Het festival is een initiatief van Tatiana Chevtchouk, pianiste en oprichtster van pianoschool Crescendo Music Amsterdam. Onder leiding van Tatiana organiseert Stichting Musica Omnia Vincit (culturele ANBI) dit jaarlijkse gratis toegankelijke festival.

Uniek in Nederland
Het festival biedt een podium aan alle niveaus, van beginner en gevorderd tot het grootste toptalent. Tijdens het Open Podium mag iedereen vanaf 4 jaar zich presenteren en grijpen jaarlijks ruim 80 kinderen de kans om op een groot podium te staan met beide handen aan. Voor sommige talenten bestaat er de kans om vanuit het Open Podium door te stromen naar het Hoofdprogramma van een volgende editie.

In het Hoofdprogramma spelen professionele orkesten, ensembles, koren en solisten speciaal voor de gelegenheid samen met jeugd, om hen extra te inspireren en motiveren.

Het festival is gratis toegankelijk
Iedereen is welkom om te komen genieten van kinderen die klassieke muziek maken en weg te dromen bij aanstormende toptalenten en grote namen die klassieke muziek op het allerhoogste niveau ten gehore brengen. Bij Klassiek op het Amstelveld wordt klassieke muziek op het allerhoogste niveau gratis aangeboden op een openbare plek in het centrum van Amsterdam, waardoor veel mensen op zeer laagdrempelige wijze geïnspireerd kunnen raken door klassieke muziek!

Hand in hand met de Maestro
Naast de podium onderdelen is er een uitgebreid educatieprogramma op zondag, met workshops, masterclasses en familieconcerten voor alle leeftijden en niveaus. In dit programma staan talentontwikkeling en educatie centraal.

Bijzondere locaties
Het festival vindt ieder jaar plaats op het pittoreske Amstelveld, een van de weinige pleinen in de drukke binnenstad van Amsterdam. Het Amstelveld is omringd door 18de-eeuwse huizen en oude vleugelnootbomen, die het plein een prachtige akoestiek en sfeer geven. Dit maakt het festival voor alle bezoekers een onvergetelijke belevenis. Dankzij de samenwerking met Stadsherstel Amsterdam maakt het festival bovendien gebruik van twee bijzondere kerklocaties naast het Amstelveld, waardoor bezoekers tegelijkertijd kunnen kennismaken met deze unieke monumenten.