September Me

September Me maakt Amersfoort van 23 – 26 september 2021 voor de vijfde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Voor deze jubileumeditie heeft artistiek leider Ragazze Quartet met nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samengesteld voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Helden.

Tijdens het festival kun je genieten van concerten van onder andere het Meral Polat Trio, Sinan Eroglu, Nurit Stark, Quirine Viersen, Luc-Marie Aguera, Isabel Charisius, Thomas Beijer, Neo-Fanfare 9×13 en Sanem Kalfa & George Dumitriu. Verder spelen er voorstellingen van Orkater (première), Amber Docters van Leeuwen, Cello Octet Amsterdam, Touki Delphine & Bernadeta Astari, Pieter van Loenen met o.a. Hanneke Last en de familievoorstelling Krijg de Kleure! van Ragazze Quartet en 2turvenhoog.

‘Composer in Focus’ is de Ierse altviolist en componist Garth Knox die speciaal voor Ragazze Quartet de compositie Four into Twenty schreef die tijdens het openingsconcert wordt gespeeld.

Speciaal voor September Me wordt Flint Amersfoort omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.