Sound Of Europe

Sound of Europe brengt sinds 2018 een spannende mix van jazz, klassiek, funk en elektronica naar Breda. Het festival is geworteld in improvisatie en muzikaal vakmanschap uit Europa, maar gaat voorbij die grenzen zodat bezoekers iedere keer wat nieuws ontdekken.
Laten we voorop stellen dat Sound of Europe niet “nog een jazzfestival in Breda” is. Het festival bestaat uit verschillende podia met ieder een eigen karakter.
MUZIEKSTIJL
Zoals een bezoeker het op Sound of Europe 2019 na afloop van Vincent Peirani in Podium Bloos het beschreef: “Ik kende ze nog niet en zou op basis van de naam er live niet heengaan, maar wat was dít geweldig!!” Dat raakt de kern van Sound of Europe: muzikale ontdekkingen, spannende uitstapjes, en hoogwaardige live-ervaringen.
Het festival kijkt vooruit met muziek binnen het spectrum van jazz/funk, klassiek, electronica, en zelfs rock-invloeden. Het blijft juist ver weg van “oude jazz”. Sound of Europe laat een nieuw geluid horen.
LOCATIES
Sinds 2019 vindt Sound of Europe plaats in de Belcrum: een gebied in Breda op loopafstand van station dat steeds verder opbloeit als culturele hotspot.
De derde editie van Sound of Europe vindt plaats op 14, 15 & 16 oktober 2021 plaats in Podium Bloos en op een podium middenin de skatehal van PIER15. Daarnaast organiseert Sound of Europe door het jaar heen een reeks concerten in De Avenue.
 
Sound Of Europe is powered by Sena Performers.