Sena Performers Dutch Laureate Festival

Amersfoort Jazz presenteert tweedaags Laureatenfestival in de Observant
Op 22 en 23 oktober aanstaande presenteert het Amersfoort World Jazz Festival haar Laureatenfestival met Nederlandse jazz. Dit festival wordt georganiseerd samen met partners Stichting JazzNL en Dutch Performers House. Op vrijdag 22 oktober spelen de winnaars van de Dutch Jazz Competition te weten het Aviv Noam Quartet en het Tijs Klaassen Quintet. De competitie kon in 2020 niet doorgaan maar werd in 2021 ‘ingehaald’. Onderdeel van de prijs was een concert op het Amersfoort World Jazz Festival.

De Dutch Jazz Competition is een initiatief van o.a. het North Sea Jazz Festival, de Ntb, Conamus (nu BumaCultuur) en de NTR. De Dutch Jazz Competition wordt mogelijk gemaakt dankzij hoofdsponsor Sena Performers, de ondersteuning van Het Hendrik Muller Fonds en de Kunstenbond/Ntb.

Op zaterdag 23 oktober staat de jazzgitaar centraal. Laureaten Olivier van Niekerk en Gijs Idema spelen ieder met hun eigen formatie. Olivier was winnaar van het Prinses Christina Jazz Concours. Gijs won in 2020 de Conservatorium Talent Award. Het Prinses Christina Jazz Concours is bedoeld voor jonge talenten die nog op de middelbare school zitten alwaar de Conservatorium Talent Award bedoeld is voor studerende musici. Zowel Olivier en Gijs zijn intussen afgestudeerd en timmeren stevig aan de weg.

Het Sena Performers Jazz International Laureate Festival is al vijf jaar een vast onderdeel tijdens het Amersfoort World Jazz Festival. Dit jaar is gekozen om een fysieke editie te organiseren met Nederlandse laureaten, terwijl online internationale laureaten gepresenteerd worden. Beide initiatieven worden ondersteund door Sena Performers, Stichting JazzNL en Dutch Performers House.

De concerten vinden plaats in de Observant, al meer dan 15 jaar ‘Home of Jazz’ tijdens het festival. Elke avond zijn er twee concerten. Het eerste concert start om 20.30 uur en 22.00 uur start het tweede concert.

Meer info: www.amersfoortjazz.nl