Schiermonnikoog

Het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog is een zesdaags festival in oktober dat muziek combineert met de natuur. Daarnaast biedt het festival masterclasses, muziekdocumentaires, lezingen en natuurexcursies. Meer dan zestig nationale en internationale musici komen jaarlijks in deze week van oktober naar het eiland om daar in alle rust concerten te geven. De intimiteit van kamermuziek en de unieke natuurbeleving op het eiland versterken elkaar en geven het festival een bijzonder karakter.

Speciaal voor jonge musici organiseert het festival sinds 2012 in maart het Festival Jong Talent. Het festival verwelkomt finalisten en prijswinnaars van diverse concoursen en musici van de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Toptalenten van over de hele wereld krijgen de mogelijkheid om concerten te geven en masterclasses te volgen bij vermaarde masters als Nobuko Imai (altviool), Jan Wijn (piano), Philippe Graffin (viool), Jeroen Reuling (cello) en Gary Hoffman (kamermuziek). Een week lang is het eiland het podium voor jonge internationale toptalenten.