Flamenco Biënnale

De Flamenco Biënnale Nederland is een internationaal podiumkunstenfestival met als kloppend hart een van Europa’s oudste kunstvormen, de flamenco. Het signaleert sinds 2006 de nieuwste ontwikkelingen in het genre en biedt een staalkaart van hedendaagse flamencokunst, met voorstellingen en concerten waarin de traditie spannende allianties en kruisbestuivingen aangaat met eigentijdse dans en muziek, jazz, klassiek, barok en oosterse muziek.

Het festival presenteert de flamenco – met name via eigen creaties en (co)producties – als een prachtige hybride, een eigentijdse smeltkroes, zoals ze ooit is ontstaan, als een kunstvorm die met beide benen in deze tijd staat. De Flamenco Biënnale Nederland stapt met haar artiesten met veel ambitie en plezier dwars door en over de grenzen van het genre. Het brengt flamenco op het scherpst van de snede, ritmes die roeren, beroeren en ontregelen, met eigengereide, visionaire makers, grote sterren en jong aanstormend talent. De Flamenco Biënnale is daarmee ‘een unieke flamencovrijplaats in de wereld geworden, waar de kunst onderzocht, opgerekt en binnenstebuiten gekeerd wordt’. (Volkskrant).