Dutch Jazz Competition

De Dutch Jazz Competition (DJC) is in 1999 ontstaan op verzoek van de musici en jazzinstellingen zelf als landelijk jazzconcours voor jonge toptalenten. De DJC biedt deze talentvolle musici de mogelijkheid zich te presenteren aan een groter (ook internationaal) publiek door middel van een carrière bevorderend en stimulerend prijzenpakket.
 
De vorige edities werden gewonnen door Jamesz met Izaline Calister (2000), On the Line (Oene van Geel, Albert Veenendaal en Timucin Sahin) (2001), Agog (2002), As Guests Quartet (2004), Robinson, Freitag & Caruso (2005), het Fransz von Chossy Trio (2006), The Blazin’Quartet (2008), het Castel/van Damme Quartet (2010), Kapok (2012), Loran Witteveen Quintet (2014), het Xavi Torres Trio (2016) en het Sun Mi Hong Quartet 2018). De publieksprijs werd in 2018 gewonnen door The Bop Collective van Irene Reig.
 
De Dutch Jazz Competition is een initiatief van o.a. het North Sea Jazz Festival, de Ntb, Conamus en de NTR. De Dutch Jazz Competition wordt mogelijk gemaakt dankzij hoofdsponsor Sena Performers, de ondersteuning van Het Hendrik Muller Fonds en de Kunstenbond/Ntb.
 
Ook krijgt de winnaar een tour aangeboden op diverse festivals/podia in binnen en buitenland.