Bevrijdingsfestial Den Haag

Het Bevrijdingsfestival Den Haag heeft vandaag de programmering voor de veertiende editie van het gratis festival bekendgemaakt.

Op het Sena Performers Stage wordt opgetreden door acts als Benito en Nordin (beiden uit Den Haag), Numidia, Ashafar, Zefanio, Ayden, Babs, Aliyah en dj’s HALO, Kevin Orduña en slotact Blasterjaxx. De Haagse muziekorganisaties GUAP en AIGHT presenteren op dit podium showcases van nieuwe Haagse talenten.

Vluchtelingen

Het Bevrijdingsfestival wil nadrukkelijk méér zijn dan een popfestival. Tijdens het evenement wordt op veel verschillende manieren aandacht besteed aan vrijheid, democratie en de rechtsstaat. Zo vertrekken er de hele dag bussen voor een ritje de stad in, zodat de passagiers even uit de festivalhectiek kunnen stappen lezingen, stand-up comedy, poëzie en een ontmoeting met vluchtelingen uit Oekraïne.

Student Area

Nieuw dit jaar is een speciale Student Area onder de naam HI The Hague waar alle hoger onderwijsinstellingen van Den Haag zich presenteren en er de hele dag Haagse dj’s draaien. Deze nieuwe plek op het festivalterrein moet de komende jaren uitgroeien tot dé ontmoetingsplek voor (toekomstige) Haagse studenten.

Gratis toegang

Het Bevrijdingsfestival Den Haag is ook dit jaar weer voor iedereen gratis toegankelijk. Of dat in de toekomst zo blijft is volgens organiator Robert-Jan Rueb van de R.G. Ruijs Stichting uiterst onzeker. “Voor de Bevrijdingsfestivals zal het organiseren van een laagdrempelig evenement altijd het uitgangspunt blijven, maar de forse prijsstijgingen, de moeilijke sponsormarkt alsmede de veranderende financiële situatie van veel fondsen op dit moment hebben wel een enorme impact op de financiën van de 14 Bevrijdingsfestivals in Nederland. Wij volgen daarom met grote belangstelling de pilot in Groningen waar voor het festival dit jaar voor het eerst vijf euro entree wordt gevraagd.”

Foto: Bevrijdingsfestival Den Haag