Jazz in de Kamer

JAZZ IN DE KAMER: HET INTIEMSTE FESTIVAL VAN NEDERLAND! 

15 muziekgezelschappen spelen 3 sets van een half uur in een blokkenschema, zodat elk groepje luisteraars (ongeveer 25 per groepje) drie voorstellingen op een avond te zien krijgt. De bezoekers kiezen voor een door ons samengesteld programma, zodat ze, naast hun voorkeur, ook in aanraking komen met verrassende concerten. De locaties zijn bijzondere huiskamers in Leiden. De groepjes worden begeleid door vrijwilligers die een gastrol vervullen. JAZZ IN DE KAMER | 7E EDITIE ALWEER!

Jazz in de Kamer is een inmiddels populair festival met een succesvolle formule, dat een groot aantal vaste bezoekers trekt. Vanwege de succesvolle combinatie tussen de herkenbare opzet en het intieme karakter willen bekende muzikanten vaak hun kersverse repertoire laten horen aan het publiek. Jules Deelder, Benjamin Herman, Ntjam Rosie, Shirman Rouse, Hans Dulfer en vele andere spraakmakende muzikanten hebben bij ons al op een intiem podium gestaan. Daarnaast geven we altijd graag ruimte aan verrassende genres zoals bijvoorbeeld spoken word, soul, wereldmuziek, tango en uiteraard – voor de liefhebber – de bekende jazztrio’s. Je kiest als bezoeker misschien heel duidelijk voor een optreden uit een route naar keuze, maar dankzij onze formule (van drie optredens per route) word je altijd verrast door muziek die je nog nooit eerder hebt gehoord.