Festival Zeeland Klassiek 1tm 10 juli

Zeeland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet geheel onverwacht staat de programmering van Festival Zeeland Klassiek van vrijdag 1 tot en met zondag 10 juli daarom in het teken van water. Zoals het water stroomt door de provincie, zullen de concerten ook verspreid door Zeeland plaatsvinden. In de reguliere concertzalen, maar ook op bijzondere concertlocaties die aan het water gebonden zijn, zoals de haven van Vlissingen of tijdens een oestertoer vanuit de haven van Yerseke. Onder andere bariton Raoul Steffani, pianiste Lauma Skride, contrabassiste Uxia Martinez Botana, altviolist Marc Sabbah en violiste Nika Toskan vervullen een prominente rol tijdens het festival, maar ook jong talent krijgt hier een podium. De artistieke leiding van het festival is in handen van de bevlogen violiste Lisa Jacobs, die ook zal schitteren in een concert met composities van vioolvirtuoos Niccolò Paganini.