Wonderfeel 2022

Wonderfeel is een driedaags buitenfestival voor klassieke muziek met de ongedwongen sfeer van een popfestival. Wonderfeel is het grootste buitenfestival voor klassieke muziek van Nederland (en Europa) met meer dan 100 optredens door ruim 500 musici voor bijna 10.000 bezoekers in drie dagen. Op het 25 hectare natuurgebied in ‘s-Graveland liggen, op wandelafstand van elkaar, zeven podia met een eigen muzikaal karakter. Ze bieden voor elk wat wils: van barok tot minimal, van klassieke hits tot kersverse noten, van solo tot symfonisch, met lijnen naar jazz, pop en niet-westerse muziek. Dit alles uitgevoerd door (inter)nationale musici van wereldklasse, jonge honden en oude rotten.

Daarnaast presenteert Wonderfeel kunstdisciplines die aansluiten bij of in het verlengde liggen van (klassieke) muziek, zoals dans, muziektheater, poëzie, literatuur en muziekdocumentaires. Natuurwandelingen, yoga en diverse kinderactiviteiten complementeren het programma. Door de verkoop van dagtickets, een vol festivalschema met parallelle programmering, rollende keukens en een camping op loopafstand van het festivalterrein, heeft Wonderfeel het karakter van een popfestival. Hiermee neemt het festival een unieke positie in binnen het klassieke festivalaanbod en voegt daar een andere beleving van klassieke muziek aan toe.