Sena Performers International Jazz Laureate Festival 2022

Amersfoort is initiator van het World Jazz Network, een verband van toonaangevende World Jazz festivals over heel de wereld. Elk jaar komen zij samen voor de World Jazz Conference en om hun laureaten te presenteren. Hiermee is het World Jazz Festival in Amersfoort is al jaren één van de belangrijkste internationale lanceerbases voor de Next Generation of Jazz. Het Sena Performers International Jazz Laureate Festival presenteert dit jaar laureaten uit Polen (Szczecin Jazz Fest), Zuid-Afrika (Joy of Jazz), Italië (Sicilian Jazz Festival), Luxemburg (Jazz Machine), Spanje (Jazz I Am), Thailand (Huahin jazz), Zuid-Korea (Jarasum) en Frankrijk (Jazz A Vienna). Amersfoort World Jazz Festival zelf presenteert de eerder genoemde Lucas Santana alsmede Peter Somuah. De samenkomst van festival directies en het laureaten festival zorgen op hun beurt weer voor veel buitenlandse tournees voor Nederlandse artiesten.