BIM Lustrum powered by Sena Performers

DE BEROEPSVERENIGING VAN IMPROVISERENDE MUSICI BESTAAT 50 JAAR!

Opgericht door jazzmuzikanten die zich beseften dat het belangrijk is zich te verenigen, en het belang zagen van een broedplaats waar improviserend nationaal jazztalent zich kan ontwikkelen. Begonnen als initiatief van voornamelijk Amsterdamse impro-musici, een halve eeuw later vertegenwoordigt BIM musici van zevenentwintig verschillende nationaliteiten en, in tegenstelling tot vroeger, ongeveer even zo veel muzikale smaken; van electro jazz tot swing, van latin jazz tot avant-garde en van klezmer jazz tot vrije impro: ‘iedere improviserende beroepsmuzikant in Nederland hoort bij ons.’

BIM SENA PERFORMERS STAGE

De Beroepsvereniging Improviserende Musici (BIM) zet zich sinds 1971 in voor meer speelplekken. In samenwerking met Sena Performers staan tijdens dit lustrum bekende en onbekende Nederlandse jazz- en improvisatie musici in de spotlight.

9 AUGUSTUS AMERSFOORT JAZZ BIM ALLSTART BAND, FRANS ELSEN TRIBUTE & KOH MR. SAXMAN

4 SEPTEMBER Jazzcafe Zeist: TBA

9 OKTOBER Jazzcafe Zeist: TBA

14, 15 OKTOBER Common Ground Festival: TBA

6 NOVEMBER Jazz on the Sofa: TBA

13 NOVEMBER Jazzcafe Zeist: TBA