Dutch Jazz Competition

Talentvolle Nederlandse jazz (en cross-over) bands (leeftijd max. 35 jaar) kunnen zich via het aanmeldingsformulier op www.dutchjazzcompetition.nl tot 14 november a.s. aanmelden voor de 14e editie van de tweejaarlijkse Dutch Jazz Competition.

De finale van dit landelijke concours vindt plaats op 17 december a.s. in het Bimhuis in Amsterdam, voorafgegaan door de halve finale op 8 december in TivoliVredenburg.

Carrière boost en betaalde optredens

Meedoen aan de Dutch Jazz Competition 2022 betekent behalve betaalde optredens ook kans op een uitgebreid pakket aan praktische prijzen, waaronder een geldprijs, spots in het programma van relevante festivals en financiële ondersteuning bij het maken van een cd. Naast de Award “Beste Groep”  wordt dit jaar opnieuw de “Publieksprijs” uitgereikt.

Zo doe je mee

Bands die actief zijn in: jazz, vocal jazz, urban & soul jazz, new-acid jazz, world jazz, latin jazz, pop jazz, downtempo jazz etc.  kunnen zich inschrijven door een aanmeldingsformulier in te vullen. Daarbij moeten maximaal 2 composities, waarvan minimaal 1 eigen werk, een korte biografie en een duidelijk foto aangeleverd worden via www.dutchjazzcompetition.nl

De ingezonden muziek wordt ‘blindfolded’ beoordeeld door een vakjury. Zes bands worden geselecteerd voor de halve finales. Een andere vakjury selecteert vervolgens vier finalisten. Let op: Een individuele musicus kan vanaf deze editie slechts onderdeel uitmaken van één inschrijvende band!

Eerdere winnaars

De Dutch Jazz Competition heeft als doel talentvolle Nederlandse of in Nederland woonachtige muzikanten de mogelijkheid te bieden zich te presenteren aan een groter publiek, de pers en de muziekindustrie. De vorige edities werden gewonnen door Jamesz met Izaline Calister (2000), On the line (Oene van Geel, Albert Veenendaal en Tmucin Sahin) (2001), Agog (2002), As Guests Quartet (2004), Robinson, Freitag & Caruso (2005), Fransz Von Chossy Quartet (2006), The Blazin’ Quartet (2008), Het Castel/ van Damme Quartet (2010), Kapok (2012), het Loran Witteveen Quintet (2014), het Xavi Torres Trio (2016), Sun Mi Hong Quartet (2018) en het Aviv Noam Quartet (2020).

 

De Dutch Jazz Competition wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Sena Performers, de JCP Stichting, Hendrik Muller Fonds, de Kunstenbond/Ntb en de media sponsoren VPRO i.s.m. de NTR.