Dordt in Jazz

Mede mogelijk gemaakt door Sena Performers!

DORDT IN JAZZ – DJS 75 JAAR

Muziekpodium DJS dateert van 1947. Opgericht als Dordtse Jazz Sociëteit heeft het muziekpodium zich net zo hard ontwikkeld als de jazzsector zelf. Alle stromingen – van dixieland, swing, bebop tot aan de hedendaagse jazz met kruisbestuivingen van andere muziekstromingen – zijn met veel interne artistieke discussies langsgekomen. Vanuit de in 936 opgerichte Dordtse afdeling van de Nederlandse Jazzliga door onder anderen Cees Buddingh’ werd op 30 april 1947 de Dordtse Jazz Sociëteit opgericht door Henk van Buul, Mart ’t Hoen en Otto Aartsen.

DJS bestaat inmiddels ruim 75 jaar, maar voelt zich nog lang niet oud. Jaarlijks worden er zo’n 90 liveconcerten georganiseerd in genres als jazz, blues en worldmuziek. Een podium voor iedereen die met een drankje en leuke mensen wil genieten van live kwaliteitsmuziek, gespeeld door zowel gevestigde artiesten als aanstormend talent uit binnen- en buitenland en de Dordtse regio.

DJS viert z’n 75 jaar met het driedaagse gratis festival Dordt in Jazz; in eigen huis en in muziekminnende horeca vlakbij. Maak op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 novem22 een swingend ‘rondje om de kerk’ met topartiesten op toffe plekken!

 

https://www.muziekpodiumdjs.nl/dordtinjazz/