Rijzende sterren voor 2023

Lees hier het artikel in het NRC Handelsblad met Loek van den Berg (winnaar beste compositie Dutch Jazz Competition).

Dutch Jazz Competition

 De tweejaarlijkse Dutch Jazz Competition heeft als doel talentvolle Nederlandse of in Nederland woonachtige muzikanten de mogelijkheid te bieden zich te presenteren aan een groter publiek, de pers en de muziekindustrie. Het onderscheidt zich doordat het 23 jaar geleden op aandrang van de jazzmusici verenigd in de grootste muzikantenvakbond Ntb, het North Sea Jazz Festival, de NPO en Buma Cultuur werd geïnitieerd. 
De competitie is verder onderscheidend door de open inschrijfstructuur: groepen van alle stijlen en formaten jazzmuziek, crossovers en aanverwante stijlen kunnen meedingen.
De bands worden natuurlijk beoordeeld op de mate van virtuositeit en samenspel. Maar ook: is de band ook in staat om het publiek op welke manier dan ook te raken, bezit het een zekere ‘originaliteit’ en stuwt het jazz verder op naar vernieuwing?