Aanmelden NJJO 2023-2024 per 1 april

NJJO GOES MAMBO! Maite Hontelé is de nieuwe artistieke leider Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO)  2023 & 2024

INSCHRIJVING VOOR AUDITIES PER 1 APRIL

 

Trompettist/bandleider en meervoudig Grammy Award genomineerde MAITE HONTELÉ is de nieuwe artistiek leider, coach en solist van het NJJO!

Onder leiding van Maite Hontelé zullen vanaf 1 APRIL via www.njjo.nl twintig topmusici van maximaal 26 jaar oud voor de achtste editie van het NJJO geselecteerd worden.

Tot eind volgend jaar doorlopen zij een coaching traject dat gekoppeld wordt aan optredens en diverse nationale en internationale samenwerkingsprojecten.

 

Maite Hontelé

Tussen 2009 en 2018 woonde Maite Hontelé in Colombia. Een decennium waarin zij 5 cd’s uitbracht en met haar eigen salsa-band vele concerten over de hele wereld gaf.

De albums Déjame Así en Cuba Linda werden genomineerd voor een Latin Grammy.

Cuba Linda won in 2019 een Cubadisco award voor beste internationale album en stond in 2020 op de lijst van genomineerden voor een Nederlandse Edison Jazz/World.

NJJO GOES MAMBO

Gezien Maite Hontelé’s expertise wordt in de komende NJJO editie ruimte gemaakt voor de traditionele mambo én de vertaling daarvan naar het nu.

Maite Hontelé: “Er is niet maar één soort mambo, maar een wereld aan mambo-varianten en nieuwe crossovers. En daarin werken wisselende latin-grooves en jazzimprovisaties op een perfecte manier samen.

Zowel voor het NJJO als voor het publiek levert dit een brede waaier van mogelijkheden op: diepgang en vrolijkheid gegarandeerd!”

 

Eerdere artistieke leiders van het NJJO waren: nestor Peter Guidi (2009), Benjamin Herman (2011),  Eric Vloeimans (2013 & 2014),  Martin Fondse (2015 & 2016),  Anton Goudsmit (2017 & 2018),

Ruben Hein (2019 & 2020) en Maarten Hogenhuis (2021&2022).

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest is een project van Stichting Jazz in Actie (JA) die werd opgericht door de Nederlandse Toonkunstenaarsbond (Ntb).

Stichting JA mobiliseert en ondersteunt de spelers binnen het Nederlandse jazzveld (musici, instellingen, podia, conservatoria, festivals en andere jazzinitiatieven) bij het uitvoeren van onderscheidende activiteiten.

Uitgangspunt is de bevordering van de verdere professionele en artistieke ontwikkeling van de Nederlandse jazzmusici.

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest wordt in 2023 onder meer mogelijk gemaakt door een bijdrage van Sena Performers.

Voor meer informatie: www.njjo.nl