Anita Verheggen geridderd

Dit jaar kregen vier inwoners van Diemen een Koninklijke onderscheiding. Mevrouw Anita Verheggen werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Anita (A.J.) Verheggen (Dutch Performers House) heeft zich haar hele leven lang ingezet voor kunst en cultuur in ons land en dan met name voor de uitvoerende podiumkunstenaars. Met name in de belangenbehartiging en de organisatie van activiteiten heeft ze zich verdienstelijk gemaakt. Ze is of was actief bij de Kunstenbond, vakbond NTB, Dutch Performers House, Gouden Notekraker, Humble Heroes, Bevrijdingsfestivals, Dutch Jazz Competition, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, Sena Muziekproductiefonds, Amersfoort Jazz, JazzNL, World Jazznetwork en zeker het Nationaal Podiumplan. Ze is een bepalende speler voor de samenwerking met en binnen de Nederlandse muziekwereld. In al die rollen zorgde ze voor verbinding en inspiratie. Zij is zo van grote waarde voor de samenleving op muzikaal gebied.