Genomineerden Gouden Notekraker 2023 bekend

De genomineerden voor de Gouden en Zilveren Notekraker zijn vandaag bekendgemaakt. De vakkundige jury selecteerde vijf artiesten voor elke categorie die een bijzondere en belangrijke podiumprestatie hebben behaald.Tijdens de uitreiking op dinsdag 19 september in de Melkweg in Amsterdam worden de winnaars gepresenteerd en tevens de Humble Heroes Award uitgereikt.
 
Genomineerd voor de Zilveren Notekraker 2023:
Latanya Alberto, Bente, Feng Suave, ELEPHANT, The Vices
 
Genomineerd voor de Gouden Notekraker 2023:
Typhoon, Benny Sings, Son Mieux, DeWolff, Krezip
 
De Gouden en Zilveren Notekraker zijn een initiatief van belangenorganisatie Sena, Dutch Performers House en De Ntb (de Nederlandse Toonkunstenaarsbond), de grootste en oudste Nederlandse vakbond voor muzikanten en muziekauteurs.