NJJO 14 oktober in Lantaren Venster

De meervoudig voor een Latin Grammy genomineerde trompettist en bandleider Maite Hontelé is de nieuwe artistiek leider, inspirator, coach en solist van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO), de bigband die telkens opnieuw weer bol staat van de beste Nederlandse jazztalenten!

Het NJJO wordt in een uniek tweejarig coaching-traject klaargestoomd om met het programma ‘Maite Hontelé’s NJJO goes mambo!’ eerst in Nederland en vervolgens in 2024 internationaal op tournee te gaan. Maite: “Er is niet maar één soort mambo, maar een wereld aan mambo-varianten en nieuwe hedendaagse crossovers. En daarin werken wisselende latin-grooves en jazzimprovisaties op een perfecte manier samen. Dit biedt zowel het NJJO als het publiek een brede waaier aan muzikale mogelijkheden.