Lucas Santana – update

Stichting JazzNL zet zit in voor de Nederlandse Jazz en Wereldmuziek. In de begintijd door het organiseren van de ‘jazzdag’, de voorloper van het huidige Injazz alsmede door het organiseren van muzikale ‘handelsmissies’ met veel musici naar o.a. India, Thailand, Zuid Afrika en Spanje. De laatste jaren werkt JazzNL nauw samen met Dutch Performers House om door middel van samenwerking en wederkerigheid Nederlandse Jazz en Wereldmuziek musici te plaatsen op ‘echte’ buitenlandse toonaangevende festival. Deze concerten zijn geen showcases maar volwaardige concerten waarvoor echte gages betaald worden en die een bijdrage leveren aan de zichtbaarheid van deze artiest in het buitenland.  Er is intussen een netwerk opgebouwd met meer dan 40 buitenlandse festivals onder de naam ‘World Jazz Network’ en dit netwerk komt minimaal één keer per jaar samen tijdens Amersfoort World Jazz Festival tijdens de ‘World Jazz Conference’ die open is voor musici. Het afgelopen jaar hebben in totaal meer dan 50 NL musici op buitenlandse festivals gestaan mede dankzij JazzNL o.a. in Hongarije, India, Thailand, Polen, Italië, Luxemburg en Frankrijk. Het internationaal laureaten festival host tijdens Amersfoort World Jazz Festival meer dan 30 buitenlandse ‘exceptional talents’ die zich op het festival presenteren aan het World Jazz Network. De basis van de samenwerking is transparantie, wederkerig en samenwerking.

Lucas Santana werd in 2022 voorgedragen als Endorsed Exceptional Talent en heeft inmiddels een indrukwekkende speellijst aan internationale tourervaring.