Zomerjazzfietstour 2023

De 37ste ZomerJazzFietsTour gaat weer back to normal, dus net zo bijzonder als altijd. De jazzfietser kan weer zelf een programma kiezen of een van de vijf voorgestelde routes volgen. Overstappen naar andere routes kan ook. En wat zijn we trots op de samenwerking met het Prins Claus Conservatorium en Zummerbühne!

De vrijdagse openingsavond is weer in Simplon in Groningen. De Proloog met ondertitel Ein Abend aus Berlin brengt twee generaties Berlijnse jazzmusici samen. De jonge Insomnia Brassband en het legendarische Ruf Der Heimat laten horen dat er nog leven in de freejazz zit.

Op de zaterdagmiddag staan er meer Duitse bands op de kerkplanken, zoals het Christian Marien Quartet en Uwe Oberg Lacy Pool met de gelouterde basklarinettist Rudi Mahall in de gelederen. Uit Zwitserland komt de wonderschone trompet/harp combinatie Tom Arthurs/Giovanna Pessi naar Fietstourland. Uit Zürich komt Omri Ziegele’s Tomorrow Trio met onze nationale slagwerkheld Han Bennink. Ook worden twee grootheden uit Engeland verwacht: duo Trevor Watts/Veryan Weston.