10 vragen voor Annelie – 24Classics

10 vragen voor Annelie

door Suzanne van Nimwegen

Wie de solocarrière van componist en musicus Annelie al langer volgt, is inmiddels vertrouwd met haar evenwichtige, romantische sound op de piano en haar prachtige ‘alles-komt-goed-op-het-eind’- composities. Die sound, bescheiden, ingetogen als de artiest zelf, vaak gedempt, zal zeker te herkennen zijn op haar nieuwe plaat, die 8 september uitkomt en waarmee ze 2 september op tournee gaat. Toch kan de luisteraar van deze nieuwste reeks ook een nieuw geluid verwachten. Dit album, dat om haar doel te treffen niet meer nodig had dan de titel ‘C’ en slechts vijf welgekozen composities van de maker, neemt niet alleen qua instrumentarium een andere afslag, maar brengt muzikaal ook een nieuwe, althans nog minder bekende, kant van Annelie naar voren. ‘C’ geeft ons een korte bloemlezing van haar grote veelzijdigheid en onderstreept dat een artiest als Annelie zich structureel opnieuw blijft uitvinden. De luisteraar mag mee in dit proces. ‘Ik ben niet zozeer zoekende naar mijn eigen geluid. Het is allemaal mijn geluid’.

 

Lees hier het hele interview