Jazz on the Sofa 7e editie!

Op zondagmiddag 12 november vindt in en rondom slot Zeist de zevende editie van Jazz On The Sofa plaats, een festival met een verrassende combinatie van internationale en nationale artiesten en concerten in een intieme kamermuziek-setting. Met Eric Vloeimans & Mark Tuinstra, Deborah J, Carter Trio, Marc van Vugt, Sid Hille, Chaerin Im, en een primeur van Mark Lotz met zijn nieuwe album Freshta, met een nieuw ensemble.

Fluitist en organisator Mark Lotz toont met het jaarlijkse Jazz on the Sofa een dwarsdoorsnede van de hedendaagse jazz uit Nederland en Europa. Voor deze editie koos hij een line-up van artiesten die met hun bezieling en authenticiteit de luisteraar in het hart weten te raken:

Eric Vloeimans & Mark Tuinstra
Ontmoeting van Eric Vloeimans, ‘de man met de fluwelen aanzet op trompet’, met gitaarwizard Mark Tuinstra. Vloeimans staat bekend om zijn veelzijdige muzikaliteit en unieke stijl, die elementen van jazz, klassieke muziek en wereldmuziek combineert. Ook gitarist Tuinstra beweegt zich met hetzelfde gemak in verschillende stijlen waaronder jazz, wereldmuziek en fusion. Ze werkten onlangs samen in de live-uitvoeringen van ‘Wild Port of Europe’, het album waarmee Vloeimans dit jaar de Edison-Jazzism publieksprijs won.

Mark Lotz – albumrelease Freshta
Een primeur op het festival: Het nieuwe album Freshta van Mark Lotz met zijn “dreamteam'” van de Europese jazz: klarinettist Claudio Puntin (CH), cellist Jörg Brinkmann (DE), pianist Jeroen van Vliet (NL) en drummer Dirk-Peter Kölsch (DE).
Het album Freshta is de uitkomst van een compositieopdracht van de Vereniging Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals (VNJJ) en de auteursorganisatie BUMA.
Mark droeg zijn composities op aan de vrouwen van Afghanistan. De albumtitel is ter nagedachtenis aan Freshta Kohistani, een Afghaanse vrouwenrechten-activist en een voorvechter van democratie.

Deborah J. Carter Trio – Diggin’ The Duke
Een avontuurlijk project van de van oorsprong Amerikaanse vocaliste Deborah J. Carter.
Met haar trio, met gitarist Jeen Rabs en bassist Mark Zandveld, vertolkt ze persoonlijke interpretaties van bekend en onbekend repertoire van de grote jazzcomponist Duke Ellington. Het trio zet vanuit een hedendaags perspectief de geselecteerde werken van Ellington naar hun hand. Deborah schreef tevens eigen teksten voor een aantal van zijn instrumentale nummers.

Chaerin Im – solo piano & elektronica
Opkomend talent Chaerin Im is een Zuid-Koreaanse pianiste en improvisator die werkt in Amsterdam en Seoul. Ze studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en is naast performer componist en arrangeur. Ze heeft opgenomen en opgetreden met onder meer Pablo Held, Jasper Høiby, Anton Eger, Reinier Baas, Ernst Reijseger en Sun-Mi Hong. Ze treedt op door heel Europa op jazzfestivals en podia met hedendaagse muziek.

Sid Hille – solo piano & elektronica
Sid Hille is een van de meest veelzijdige muzikanten in Finland op dit moment. Hij creëert emotionele klanklandschappen op piano, met gebruik van elektronica. Hilles muziek ontstaat in het moment en versmelt muzikale ideeën uit de jazz, hedendaags klassieke muziek en wereldmuziek. Hij heeft vele prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn werk als componist en als pianist.

Marc van Vugt – The Lonely Coyote – solo gitaar
Op zijn wereldwijd geroemde soloalbum The Lonely Coyote speelt van Vugt elke compositie op een andere akoestische gitaar, elk met een eigen geluid en verhaal. Het is akoestische gitaarmuziek in de traditie van Bill Connors, Ralph Towner, Pat Metheny en Egberto Gismonti. Marc stond dit jaar in de top 10 beste akoestische gitaristen in de Benelux van magazine Gitarist.

Kies je eigen route
Jazz on the Sofa vindt plaats op zes locaties op loopafstand van elkaar: De Bovenzaal van Slot Zeist, de Orangerie Slot Zeist, twee huiskamers in de buurt, Van Tellingen Interieurs en wijnhandel De Witte Os. De concerten duren 30 minuten en starten op elke locatie om 15:00, 16:00 en 17:00 uur. Het publiek bepaalt zijn eigen route.

Meer informatie en tickets: www.jazzonthesofa.nl