Jazz en Route 2023

Op 15 en 16 december zal, na voorgaand succes, de 4e editie van Jazz en Route plaatsvinden. Festival Jazz en Route is opgericht door de Haagse musici Toine Scholten, singer-songwriter en Tom van der Zaal, jazzsaxofonist. Het festival begint op 15 december met een nationale primeur: de Jerry van Rooyen Award, inclusief twee concerten met onder anderen Peter Beets feat. Greg Hutchinson (USA) in Museum Beeld en Geluid. Op 16 december start de muzikale route, waar je kunt genieten van internationale artiesten in de meest intieme en bijzondere locaties rondom het Koninklijk Kwartier.

15 December Jazz en Route opening ft. Jerry van Rooyen Award

Jazz en Route introduceert dit jaar de Jerry van Rooyen Award, een nieuwe nationale jazzprijs. De initiatiefnemers zijn de organisatoren van Jazz en Route en medeorganisator Jurjen Donkers. Dit initiatief is mede tot stand gekomen in samenwerking met Neerlands grootste jazzlegende en Haagse trompettist Ack van Rooyen (1930-2021), die de wens had om de award naar diens broer te vernoemen; arrangeur Jerry van Rooyen.

Op 15 december zal er een avondvullend programma zijn, met uiteraard een eerbetoon aan de broers Jerry en Ack van Rooyen, geleid door nationale topartiesten als Toon Roos en Jan van Duikeren (Di-Rect, Metropole Orkest). De Jerry van Rooyen Award zal worden aangekondigd door niemand minder dan Lee Towers. De avond wordt afgesloten met een speciaal concert door de Haagse pianist Peter Beets met als special guest Greg Hutchinson (USA), die wordt gezien als één van ‘s werelds beste drummers van de afgelopen decennia. Voorafgaand aan het hoofdprogramma is er ruimte voor jong talent op de Young Talent Stage, waar de Servische gitarist Davor Stehlik de avond zal inluiden. Tickets voor deze avond zijn te bestellen via www.jazzenroute.com.

16 December Jazz en Route ‘Intiem en Bijzonder’
Op 16 december zal de route in en rondom het Koninklijk Kwartier van start gaan met een festivalprogramma dat je niet wil missen! Zo kun je het funky concert van ParHasard ft. Candy Dulfer (ticket sale) bijwonen maar ook naar ‘’A Night in Paris’’ gaan, waar je exclusief voor Jazz en Route Franse signature cocktails kan gaan drinken onder begeleiding van live jazz. Tijdens deze editie is er weer een nieuwe locatie toegevoegd aan de route; het prestigieuze Carlton Ambassador waar je kan genieten van de internationale zangeres EGLE tijdens Diner & Jazz.

Naast bovengenoemde headliner is er het internationale duo Ben van Gelder & Reinier Baas in Galerie Project 2.0 of de New Yorkse gitarist Saul Rubin wie bekend is van samenwerkingen met de Amerikaanse trompettist Sonny Rollins en Roy Hargrove (D’Angelo, Erykah Badu). Bekijk de gehele programmering via www.jazzeneroute.com

Praktische informatie
Jazz en Route bestaat uit zowel betaalde als vrij toegankelijke concerten. Het volledige programma en de ticketlink zijn te vinden op de officiële website van Jazz en Route: www.jazzenroute.com. Updates worden gecommuniceerd via de social mediakanalen Instagram (www.instagram.com/jazz_en_route/) en Facebook(www.facebook.com/JazzEnRoute).

page1image39638512 page1image39638720 page1image39638928

Tip van de organisatie: check vooral goed de timetable want elke act speelt twee sets van 45 minuten, waardoor je de ruimte krijgt om bij verschillende locaties/concerten aanwezig te zijn.