Sena tijdens Noorderslag

Stand in de Oosterpoort
Ben jij muzikant of heb je een eigen label en wil je het maximale uit je muziek halen? Wij regelen de rechten van muzikanten en producenten. Is jouw muziek in het openbaar gedraaid op radio, televisie of in een openbare ruimte, dan heb je mogelijk recht op een vergoeding.

Ben je al rechthebbende bij Sena? Maar heb je bijvoorbeeld vragen over hoe je repertoire moet aanmelden of heb je een dubbele claim? Onze collega’s van de Servicedesk helpen je heel graag verder tijdens ESNS. Wij hebben met onze collega’s van BumaStemra en NORMA een stand onder de vlag van Music Rights on Tour. Je kunt bij ons langskomen of alvast een afspraak inplannen.

Talent Stage
Sena Performers heeft een bijdrage geleverd aan Talent Stage in De Oosterpoort.

Donderdag
Uitreiking Pop Media Prijs
De Pop Media Prijs is een prijs voor uitmuntende muziekjournalistiek. Sinds 1994 richt de prijs zich op individuele muziekjournalisten en vernieuwende initiatieven of publicaties die een nieuw publiek bereiken, over ondervertegenwoordigde muziek berichten en/of opmerkelijke popjournalistiek laten zien. De prijs wordt voor de dertigste keer uitgereikt. De Pop Media Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Sena Performers.

Vrijdag
Panel: Aanscherping Auteurscontractenrecht: Wat kunnen we verwachten?
Op vrijdag 19 januari neemt Sena Performers deel aan dit panel. Begin van dit jaar wordt het wetsvoorstel Aanscherping Auteurscontractenrecht verwacht. Mede in dat kader werd door de vertegenwoordigers van producenten en uitgevers enerzijds en makers anderzijds een nieuw reglement van de geschillencommissie Auteurscontractenrecht (een laagdrempelig alternatief voor de rechter) opgesteld dat per 1 januari geldig is. Welke wijzigingen in de wet kunnen verwacht worden en/of zijn wenselijk? Moderator Alexander Beets gaat in gesprek met o.a. Erwin Angad-Gaur.

Datum: vrijdag 19 januari
Tijd: 16.30 – 17.30 uur
Locatie: Oosterpoort – Grijze zaal

Panel: Taskforce Go!
Taskforce GO! heeft onderzoek laten doen naar grensoverschrijdend gedrag in de Nederlandse muzieksector. Tijdens ESNS 2024 worden de onderzoeksresultaten onder leiding van onderzoeksbureau Movisie gepresenteerd. Sena is een van de vertegenwoordigers van Taskforce Go!

Datum: vrijdag 19 januari
Tijd: 15.00 – 16.00 uur
Locatie: Oosterpoort – Binnenzaal

Zaterdag
Panel: Music Rights on Tour

Op zaterdag 20 januari om 11.30 uur hebben we met een Music Rights on Tour een panel. Moderator Martijn Crama gaat in gesprek met Mark Terlage (Buma), Djeva David (NORMA) en Silvia Biemans (Sena). Special guest Nnelg sluit aan om meer te vertellen over zijn ervaringen met auteursrecht en naburig recht. Het belooft een interactief panel te worden. Je zult erachter komen dat muziekrecht helemaal niet saai is!

Datum: zaterdag 20 januari
Tijd: 11.30 – 12.30 uur
Locatie: Oosterpoort – Bovenzaal 2

Panel: Fair Pay: Wie betaalt de rekening?
Sena Performers neemt op zaterdag 20 januari deel aan dit panel. Begin van dit jaar wordt het wetsvoorstel Aanscherping Auteurscontractenrecht verwacht. Welke wijzigingen in de wet kunnen verwacht worden en/of zijn wenselijk? Moderator Alexander Beets gaat in gesprek met o.a. Anita Verheggen en Coen Witteveen.

Datum: zaterdag 20 januari
Tijd: 13.00 – 14.00 uur
Locatie: Oosterpoort – Binnenzaal