Edisons bekend

Uitreiking 4 maart in het AFAS Theater Leusden

Amsterdam, 30 januari 2024 – De Edison Pop 2024 nominaties zijn bekend. De onafhankelijke vakjury heeft op basis van kwaliteit, artistieke waarde en impact, per categorie drie producties uit het afgelopen jaar genomineerd. De genomineerde artiesten zijn Kevin (2x waarvan 1x ft. S10), Son Mieux (2x), Acda en de Munnik, Anouk, Benny Sings, CHO, Duncan Laurence, De Staat, DYSTINCT, FLEMMING, Hannah Mae, Idaly, Jeangu Macrooy, John Coffey, Marco Schuitmaker, MEAU, Mula B, Roxeanne Hazes, Sef, Senna, Siggy & D1ns, Suzan & Freek en Claude, The Indien, Tiësto, Tino Martin, Pip Blom, Reinier Zonneveld, Roxy Dekker, Weval, WIES en Within Temptation. Wie van deze artiesten uiteindelijk met een prestigieuze Edison naar huis gaan wordt bekendgemaakt op 4 maart aanstaande tijdens de AFAS Edisons, een besloten evenement in het AFAS Theater Leusden.

Gisteren en vanochtend zijn de nominaties per categorie bekendgemaakt bij 100%NL De Barry Paf Show, 3FM Rob & Wijnand en de Ochtendshow, ComplexNL, De 538 Middagshow met Frank, KINK KINKSTART, NPO SterrenNL Emilie Sleven, NU.nl, Radio2 Annemiekes A-Lunch, RTL Boulevard, QMusic Wim van Helden en Sublime De Sublime Ochtendshow.

De vakjury
Naast meestemmend voorzitter Daniel Dekker (Head of Radio Omroep Max) bestaat de vakjury uit Eric van Holland (Senior Editor Spotify Benelux), Vera Siemons (3FM DJ), Martijn Biemans (Music Director Qmusic), Anna Veenstra (Sr. Programmeur Melkweg), Nils Brokerhof (Music Director 100%NL/SLAM!), en Randall Spann (Music Director FunX). De jury heeft gekeken naar producties die verschenen in de periode 2023. Er zijn 11 categorieën voor Edison Pop. Sinds 2010 zijn alle muziekproducties van Nederlandse bodem.

AFAS Edisons
De Edison Stichting heeft voor vijf jaar een partnerschap met AFAS Software, waarvan dit het derde jaar is. Het softwarebedrijf is naamgevend partner van de evenementen Edison Pop, Edison Jazz en Edison Klassiek, samen de AFAS Edisons. Daarnaast is het AFAS Theater Leusden de locatie van de uitreikingen.

 

Edisons
De Edison is de meest prestigieuze en oudste muziekprijs in Nederland. De felbegeerde prijs wordt toegekend door een vakjury aan muziekproducties van uitzonderlijke kwaliteit en impact en wordt sinds 1960 uitgereikt. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award en Britse Brit Award. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont.