Update Atresmedia: Definitieve overeenstemming 2024

De overeenkomsten met RTL Nederland en Talpa TV zijn getekend. Daarmee zijn ook de afspraken voor het muziekgebruik op de televisiezenders van beide organisaties voor het gebruiksjaar 2024 definitief geworden.

Op zowel de zenders van RTL Nederland (RTL4, RTL5, RTL7, RTL8 en RTLZ) als Talpa TV (SBS6, NET5, Veronica) wordt muziek in commercials (SKO code 71.000 aangemerkt als categorie “is geregeld”. Daarnaast heeft RTL Nederland voor haar zenders ook de categorie Buitenlandse films en series (SKO nummers codes 221.XX en 222.XX) aangemerkt als categorie “is geregeld”.

Met de term ‘is geregeld’ wordt bedoeld dat de televisiezender claimt dat de vergoeding voor dit specifieke gebruik van de muziek op een televisiezender is geregeld namens alle betrokken rechthebbenden tussen de producent (mastereigenaar) en de betreffende televisiezender. Voor het gebruik van repertoire in de categorieën “is geregeld” wordt voor muziekjaar 2024 geen vergoeding geïnd door Sena.

Voor de televisiezenders van de NPO verandert er niets. De NPO heeft geen categorie “is geregeld’ aangewezen. De vergoeding en doorbetaling voor het muziekgebruik op de zenders van de NPO blijft ook in 2024 via Sena lopen.

De eerste betaling waarin de “is geregeld” categorieën zijn uitgesloten is de maart 2024 repartitie. Het repertoire dat is geïdentificeerd op de playlists in de categorieën “is geregeld” zullen spoedig na deze kwartaalbetaling worden gepubliceerd op MySena onder de tab “Atresmedia-fix “is geregeld”.  Indien rechthebbenden van mening zijn dat er geen toestemming is verleend voor het gebruik van muziek in de categorie(ën) “is geregeld” kan bezwaar worden gemaakt.