Transition to Equality

Op vrijdag 8 maart 2024 vieren we International Women’s Day. Jazz lijkt tot op heden nog steeds vooral een mannenwereld. Dat is volgens ons meer dan ooit onterecht. Aan talent, prachtige projecten en voorbeeldfiguren geen gebrek. Tijd dus om de weg vrij te maken. Een transitie naar meer diversiteit in het genre. NL Women in Jazz, een jaarlijks terugkerend event opgericht door de Beroepsvereniging van Improviserende Musici (BiMpro), strijkt dit jaar neer in TivoliVredenburg. Deze editie met de titel Transition to Equality is in samenwerking met TivoliVredenburg en Transition festival. 

Deze dag gaat om prikkelende panelgesprekken met kopstukken uit de jazz-, world- en improscene, scherpe vragen en een weg vooruit voor vrouwen. Dit alles met prachtige muziek door vrouwelijke voorbeeldfiguren en jonge talenten. Voor alle professionals, belanghebbenden en (aspirerende) musici die belang hechten aan diversiteit in de scene.

Programma

13.30 uur – Panelgesprekken – Club Nine
Panels met kopstukken uit de jazz-, impro en worldscene: o.a. Marieke McKenna (NPO), Co de Kloet (InJazzradio), Annie van de Velde (hoofdredacteur Jazzism), Michiel Braam (ArtEZ), Jennie Duif (JOC ), vocalist Ineke Vandoorn, Pieter Schoonderwoerd (VNJJ), Susanna von Canon (Booker), Linda Bloemhard (Codarts), Maartje Meijer (dirigent jong JOC) en Maaike Teunissen (Brebl) o.l.v vocalist Fleurine.
Met muziek van: altsaxofonist Femke Mooren (winnares van het Prinses Christina Jazz Concours) en de internationale groep Still I Rise.

Leden van de Kunstenbond/BiMpro/Ntb en studenten van alle Nederlandse Conservatoria hebben gratis toegang; reserveer je tickets door een e-mail te sturen naar tickets@bimpro.nl 

’s Avonds vindt in TivoliVredenburg ook het minifestival Transition to Equality plaats. Voor bezoekers van de panelgesprekken kan er aanspraak gemaakt worden op gratis tickets voor het avondprogramma. Er is een beperkt aantal tickets hiervoor beschikbaar, dus meld je snel aan door een e-mail te sturen naar tickets@bimpro.nl.