Wonderfeel 10 x 10 componisten

Deze zomer vieren we 10 jaar Wonderfeel! Als traktatie zullen tijdens het festival maar liefst 10 nieuwe werken in première gaan van 10 jonge componisten. Hiermee markeren we niet alleen ons tinnen jubileum, maar blikken we ook vooral vooruit, de toekomst in. We stellen de componisten graag hieronder aan je voor!

De wortels van dit project liggen in 2023. Voor onze 9e editie creëerde componist Pete Harden – in dat jaar ook winnaar van de Matthijs Vermeulenprijs – de compositie Contributions als antwoord op een uitdagende vraag van Eva Rovers: ‘Hoe kunnen wij goede voorouders zijn?’ Hardens werk, gebaseerd op gesprekken met diverse Wonderfeelmusici, bood door die verschillende perspectieven een eerste verkenning van deze vraag. Voor ons jubileumproject geeft hij het stokje door aan de volgende generatie componisten, die op hun beurt reflecteren op de toekomst en hun antwoord óf zoektocht zullen verwerken in nieuwe composities. De werken zullen verspreid over de drie dagen van Wonderfeel 2024 worden uitgevoerd door 10 zeer uiteenlopende ensembles, waaronder HIIIT, Camerata Trajectina, Dianto Reed Quintet en Ragazze Quartet.