Grote Prijs van Nederland

Locatie: Amsterdam

De Grote Prijs gelooft in de potentie van de Nederlands popmuzikant en dat deze een opstapje nodig heeft om door te breken. De stap van talent naar de muziekmarkt vraagt namelijk niet alleen om goede muziek, maar ook om een goed netwerk en zakelijke en promotionele skills. De Grote Prijs biedt muzikanten daarom kans om aan deze skills te werken met de volgende programmaonderdelen:

Grote Prijs Competitie

Na 33 edities is de Grote Prijs uitgegroeid tot de grootste live-competitie in Nederland voor popmuzikanten met eigen werk.

Grote Prijs Talent Programma

Een op maat gemaakt Talent Programma dat parallel loopt aan de competitie en is afgestemd op de behoeften van de deelnemers.

Grote Prijs Masterclasses

De Masterclasses zijn een mix van colleges, workshops, masterclasses en optredens met elk een eigen thema. Inspirerende shows, gecureerd door een bekende muzikant die dichtbij het thema staat en vrij toegankelijk voor muziekstudenten en andere geïnteresseerden.

Zo helpt de Grote Prijs talent richting de markt.
Al 33 edities brengt de Grote Prijs grote talenten voort. Oud winnaars zijn o.a. Typhoon, Eefje de Visser, Roosbeef, Lucky Fonz III en Tom Holkenborg (Junkie XL). Ook finalisten als Dio, Ronnie Flex, Jiggy Djé, Mr. Polska en Delikt en Ali B en verder terug Trockener Kecks, Total Touch en Lois Lane hebben het ver geschopt.

https://www.youtube.com/watch?v=5XkCf0mFM-A