Jazz On The Sofa

Locatie: Online
Datum: 02/03/2021
Tot: 07/03/2021
Jazz On The Sofa gaat online
Zes dagen met zes verschillende acts
 
Jazz On The Sofa presenteert een week lang jazzmuziek en interviews met artiesten uit Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Cuba en Duitsland. Het huiskamerfestival zou dit jaar haar 5-jarig lustrum vieren met een focus op Polen. Helaas kon dit niet in die vorm doorgaan. Daarom vindt deze editie plaats als een online festival van maar liefst 6 dagen met zes verschillende acts. De concerten worden vergezeld door gesprekken die artistiek leider Mark Lotz houdt met de artiesten. 
De uitzendingen vinden plaats van dinsdag 2 t/m zondag 7 maart om 20.30 uur en zijn met een geldig ticket nog een week lang te bekijken. Tickets zijn verkrijgbaar voor €10,- per uitzending of als passe-partout voor alle zes uitzendingen voor €40. 
Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.jazzonthesofa.nl.
 
Verrassende acts
De line up ziet deze editie weer een aantal verrassende acts. Ditmaal ligt de focus op jonge artiesten met concerten van gitarist en veelvoudig prijswinnaar Gijs Idema (winnaar van de Conservatorium Talent Award in 2020), de Mexicaanse bassiste/vocaliste Fuensanta Mendez (afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam) en trompettist Ruben Drenth (afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium) in duo met bassist Dion Nijland in een programma rond muziek van de Rolling Stones.
Het Artvark Saxophone Quartet zal hun Trance-programma ten gehore brengen èn er is een ontmoeting van de vocaliste Deborah Carter met de Cubaanse pianovirtuoos Abel Marcel. Het Mark Lotz Trio, dat onlangs twee keer de ‘Best of 2019‘ in het NYC Jazz Records Magazine heeft gewonnen komt met het programma rond de LSD-guru Timothy Leary genaamd Turn On, Tune In, Drop Out.
Jazz On The Sofa wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers