Jazz te Gast | 2024

Locatie: Zuidhorn
Datum: 07/06/2024

Jazz te Gast is een vrij toegankelijk festival waar de internationale top van de jazz elkaar ontmoet om samen nieuwe muziek te maken en uit te voeren in de prachtige tuinen van Zuidhorn.

Jazz te Gast is een jong, tweejaarlijks muziekfestival – dat een klein dorp voor één dag omtovert tot het absolute middelpunt van de jazz.

Internationale top-musici, jong talent en het Noordpool Orkest vinden elkaar voor een ongekend avontuur: ter plekke samen nieuwe muziek maken en die vervolgens uitvoeren in de sprookjesachtige tuinen van De Gast in Zuidhorn.

Jazz-kenners, musici, dagjesmensen, passanten, (school) kinderen, bewoners en fijnproevers uit het hele land ontmoeten elkaar in een ongedwongen sfeer en intieme setting tijdens dit unieke festival.

Jazz te Gast is niet alleen ontwapend en open (vrije toegang). Jazz te Gast is bovenal een uniek makers-feest: onder leiding van een Artist in Residence en een Artist Entrepreneur gaan 11 top-musici ter plekke in ons dorp aan de slag om nieuw materiaal te maken. De volgende dag delen zij dat met ons: overdag op acht verschillende podia in de tuinen van De Gast, en ’s avonds in een slotconcert.

Slenter van tuin naar tuin, eet een hapje mee en laat je verrassen door fantastische muziek. Het festival start om 13.30 uur en is vrij toegankelijk voor iedereen. Voor het avondconcert is wel een kaartje nodig. De kaartverkoop start 15 april.