Joost Kroon en Manuel Hugas – Spelen in een trio – The legacy van Jimi Hendrix

Locatie: Online
Datum: 09/04/2021

In the legacy van Jimi Hendrix vertellen Nederlandse topmuzikanten over de invloed van deze wereldberoemde gitarist, die postuum de Sena Performers Guitar Award 2020 heeft gewonnen. Drummer Joost Kroon en bassist Manuel Hugas spelen, samen met gitarist Jack Pisters, in trio vorm, nummers van Jimi en vertellen over samen spelen, stijl, aanpak, techniek en “speelwoede”. De Sena Performers European Guitar Award is een initiatief van het Dutch Performers House.

Al op 11-jarige leeftijd maakte drummer Joost Kroon zijn debuut in het professionele circuit, als slagwerker bij het Rotterdams Volkstheater. Daar speelde hij drie seizoenen. Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde hij op 24 juni 2003 af met een 10 cum laude. In dat jaar speelde Kroon al bij New Cool Collective.Kroon speel(t)(de) onder meer in de bands (van), Kane, Candy Dulfer, Sven Hammond, Sinas, Benjamin Herman Kwartet, Hans Teeuwen, Carice van Houten, Trijntje Oosterhuis, Ken Stringfellow, Matt Simons, Ruben Hein, JB Meijers en Ladies Of Soul. In de studio werkt hij met producers als Gordon Groothedde,, Tjeerd Oosterhuis, Holger Schwedt, JB Meijers, Ken Stringfellow, Rob van Donselaar en Sven Figee. Hij is als docent verbonden aan de conservatoria van Amsterdam en Haarlem.

Bassist Manuel Hugas (1968) is sinds 1990 actief in de Nederlandse muziekscene. Live en in studio werkte hij met Candy Dulfer, Jan Akkerman, Kane, Zuco 103, Keith Caputo, Benjamin Herman en vele anderen. Samen met toetsenist/producer Wiboud Burkens richtte hij in 2006 de indie-soulformatie Liquid Spirits op. Ze schreven en produceerden vier albums die in binnen- en buitenland goed ontvangen werden (met behulp van Sena Performers Muziekproductiefonds). Ook schreven ze songs en tourden ze met Lalah Hathaway en Leon Ware en maakten ze deel uit van de Amerikaanse soulformatie Daughters Of Soul, met onder anderen Sandra st Victor, Lalah Hathaway, Joyce Kennedy en Denise Williams. In 2006 won hij een Duiveltje en werd als beste bassist van Nederland verkozen. Sinds de oprichting in 2003 is Manuel docent bas aan de popopleiding van het Conservatorium van Amsterdam.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=S1KtZMf0aF4