NJJO: Single release ”Avalanche” vrijdag 11 maart

Locatie: Nederland
Datum: 11/03/2022

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO), ofwel het Jong Oranje van de jazz, en artistiek leider saxofonist en componist Maarten Hogenhuis brengen vrijdag 11 maart een eerste single uit.

“Avalanche” is geschreven door Maarten Hogenhuis en Stan Vreeken. Het heeft een arrangement van Hogenhuis zelf en kent een hoofdrol voor NJJO-zangeres Jaīnda Buiter.

Het is een ode aan alle vrouwen ter wereld en tevens een aanklacht tegen de kleinering van vrouwen.  Zij zijn nu aan zet. “Snowhite has woken up and now she is an Avalanche!”

In de loop van het jaar zullen in combinatie met een tournee meer singles en een EP uitgebracht worden.

Het NJJO speelt grotendeels door Hogenhuis nieuw geschreven repertoire: een eclectische mix van jazz, rock en afrobeat, waarbij hij inspiratie put uit actuele thema’s zoals klimaat en vrouwenrechten.

7 mei              Paard, Den Haag

6 juni              Bimhuis, Amsterdam

11 juni            Bergen Op Zoom, Jazz Festival

12 juni            TivoliVredenburg, Utrecht

23 juni            Impulse, Camous Wageningen

26 juni            Victorie, Alkmaar

10 september  De Vorstin, Hilversum

11 september  De Harmonie, Leeuwarden

16 september  Stadtgarden, Keulen

17 september  Generations Festival, Orpheus Apeldoorn

17 september   LantarenVenster, Rotterdam

NJJOMaarten Hogenhuis

De negentien toptalenten van het NJJO doorlopen onder leiding van Hogenhuis een tweejarig coaching traject en (inter-)nationale samenwerkingsprojecten.

Hogenhuis maakt deel uit van de jazz-popformatie BRUUT!, is bandleider van zijn eigen trio en speelt onder meer in duo samen met gitarist Jesse van Ruller.

In 2019 werd Maarten Hogenhuis geselecteerd voor de Compositie Opdracht van het North Sea Jazz Festival.

Eerdere artistieke leiders van het NJJO waren Ruben Hein, Anton Goudsmit, Martin Fondse, Eric Vloeimans, Benjamin Herman en Peter Guidi.

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest is een project van Stichting Jazz in Actie (JA) die werd opgericht door de Nederlandse Toonkunstenaarsbond (Ntb).

Stichting JA mobiliseert en ondersteunt de spelers binnen het Nederlandse jazzveld (musici, instellingen, podia, conservatoria, festivals en andere jazzinitiatieven) bij het uitvoeren van onderscheidende activiteiten.

Uitgangspunt is de bevordering van de verdere professionele en artistieke ontwikkeling van de Nederlandse jazzmusici.

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest wordt in 2022 onder meer mogelijk gemaakt door bijdragen van Sena Performers, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Dioraphte, Stichting Zabawas en de Van Bijleveltstichting.

Voor meer informatie: www.njjo.nl  en www.maartenhogenhuis.com

 

Avalanche live: https://vimeo.com/684352358/b4ef78ac0b