Sena Performers International Laureate Festival uitgesteld

Vanwege de wereldwijde Coronavirus-crisis worden het festival Amersfoort Jazz, het Sena Performers International Jazz Laureate Festival en de World Jazz Conference uitgesteld.

Festivaldirecteur Alexander Beets: “Tussen 14 en 17 mei verwachtten we muzikanten en professionals uit meer dan 25 landen over de hele wereld en op dit moment vinden we het onverantwoord om het evenement op de vastgestelde data in mei voort te zetten. We hebben nauw contact met de gemeente om te kijken of we later dit jaar een alternatief weekend kunnen vinden, maar ze krijgen ook tal van verzoeken van andere evenementen die willen uitstellen. Als we een nieuwe datum krijgen, stellen we voor om het festivalschema zoals oorspronkelijk gepland van donderdag tot en met zondag naar de nieuwe data te kopiëren, d.w.z. het oorspronkelijke tijdschema over te dragen naar het genoemde weekend. Dit zou betekenen dat alle slots voor concerten, conferentievergaderingen, diners en andere geplande evenementen worden gehouden in hetzelfde tijdsbestek als nu is vastgesteld. Onze excuses voor alle inspanningen en kosten die al gemaakt zijn door artiesten, professionals en organisaties. We denken oprecht dat niemand op zo’n korte termijn zo’n grote wereldwijde crisis had kunnen voorzien en we denken dat het in het belang van iedereen is om nu deze beslissing te nemen.

We hopen dat de impact van het virus op de wereld minder zal zijn tegen de tijd dat de zomer begint en dat we het festival dit jaar op nieuwe data kunnen laten plaatsvinden. “