Uitreiking Gouden Notekraker 2022

Locatie: Melkweg Amsterdam
Datum: 06/04/2022

Uitreiking Gouden en Zilveren Notekraker op dinsdag 20 september

De uitreiking van de Gouden Notekraker vindt dit jaar plaats op dinsdag 20 september in de Melkweg in Amsterdam. Sinds 1974 is de Gouden Notekraker de onderscheidende prijs ván uitvoerende kunstenaars vóór uitvoerende kunstenaars. Met de prijs wordt de collegiale waardering uitgesproken voor de bijzondere verdiensten waarmee de winnaars de podiumkunsten in Nederland kleur hebben gegeven.

Vorig jaar was Spinvis de winnaar terwijl eerdere edities onder meer gewonnen werden door Eefje de Visser, MY BABY, De Staat, BLØF, Racoon, Ilse DeLange, Douwe Bob, Golden Earring en Herman van Veen. Een bijzondere nieuwkomer en smaakmaker krijgt als aanmoediging van de collega’s de Zilveren Notekraker. Zo won Nana Adjoa dit ‘Zilver’ vorig jaar en werden Luwten en Jett Rebel in eerdere edities verkozen.

Voor de vijfde keer wordt ook de Humble Heroes Award uitgereikt waarmee een invloedrijke sessiemuzikant die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Nederlandse popmuziek in het zonnetje gezet wordt. Deze prijs werd vorig jaar toegekend aan drummer Ton Dijkman.

In aanloop naar deze uitreiking kunnen alle 35.000 bij rechtenorganisatie Sena aangesloten musici en producenten via www.goudennotekraker.nl  hun (eerste) stem op de 10 genomineerden per categorie uitbrengen.