Als er niets gebeurt

Boter bij de Vis

Boter bij de Vis is een Nederlandstalig poprockduo uit Arnhem en bestaat uit Mariam Tempelman en Anne-Roos van der Meijden. Het leven is volgens Boter bij de Vis niets anders dan een gestructureerde chaos waar je je plek dient te vinden. Zo klinkt hun muziek ook. In hun zelfgeproduceerde nummers hoor je een zoektocht naar harmonie en ruimte tussen de dwingende beats en schijnbare herhalingen. De muziek van Boter bij de Vis kent onder andere invloeden van alternatieve rock en elektronica.

Boter bij de Vis neemt je in hun liedjes mee in hun wereld. In mei 2023 verscheen hun debuutalbum ‘Als er niets gebeurt’, en speelden ze in een bijna uitverkochte bovenzaal van Luxor Live in Arnhem hun gelijknamige releaseshow. Het debuutalbum begon met wat akkoorden op gitaar en de woorden: ‘Het sneeuwt in mei. Het schreeuwt in mij.’ In 12 nummers hoor je het verhaal over die stem vanbinnen. Een verhaal over schaamte, de zee, ontsnappen en botsen met de realiteit. Over het leren kennen van je innerlijke schaduw en over het omarmen daarvan. Als er niets gebeurt is het tijd om wat te doen. Het is tijd om te luisteren naar je schaduw die je al die tijd genegeerd hebt.

In het najaar van 2022 speelde het duo met hun band op Popronde en tijdens verschillende festivals. In de komende maanden maken ze plaats voor een tour met band, maar ook voor nieuwe muziek, waarin nieuwe genres af en toe op zullen duiken.

Bezetting

Alle teksten en muziek zijn geschreven, gespeeld, gearrangeerd en geproduceerd door Mariam Tempelman en Anne-Roos van der Meijden.
Drums van de nummers 'Laat maar', 'Schuld', 'Sneeuw', 'Als Ze Weg Zijn' en 'Vandaag Vluchten We Weg' zijn opgenomen door Silvia Vermeulen in Studio Moskou.
Gitaren van 'Laat Maar', 'Schuld', 'Trap', 'In Mei' & 'Vandaag vluchten we weg' zijn opgenomen door Marcel Liefting van Liefting Music in het huis van Wout en Wenda Liefting.
Alle overige instrumenten en vocalen zijn opgenomen in de studio van Boter bij de Vis in de Jacobiberg in Arnhem.
Drums, gitaar en basgitaar zijn ingespeeld door Mariam Tempelman.
Alle overige instrumenten zijn gespeeld door Mariam Tempelman en Anne-Roos van der Meijden, behalve de toetsen in het nummer 'Sneeuw'; ingespeeld door Marcel Liefting van Liefting Music.
'Als Het Behang', 'Hemelhonger', 'Trap' en 'Sneeuw' zijn gemixt door Marcel Liefting van Liefting Music.
'Laat Maar', 'Schuld', 'Klinkerstraat', 'Ze zeggen dat', 'Als Ze Weg Zijn', 'In Mei' en 'Vandaag Vluchten We Weg' zijn gemixt door Thomas 'Faffi' de Graaf.
Mastering door Jeffrey de Gans van Da Goose Mastering.
Artwork fotografie door Kelly Alexandre Fotografie.
Graphic design door Niels de Leeuw.
Productie van CD door Datamax Benelux

Liveband tijdens de releaseshow: Marcel Liefting (bas en toetsen), Emma van Wijngaarden (toetsen en backingvocals), Marien van de Voorde (drums)